Opskrift

Vegetarisk Kålgryde

TILBEREDNING:

Skær kålen i fire dele, fjern den hårde stamme og skær dem i mindre stykker. Hæld kål og vand i en kogepande. Kog med fuld varme, omrør nu og da, indtil vandet er fordampet, og kålen er lidt gennemsigtig og brunlig.

Vask og skræl grøntsagerne, skær dem i skiver og steg dem i olie, indtil de er bløde. Placer halvdelen af kålen i et ildfast fad, tilsæt grøntsagerne og derefter resten af kålen. Kog vandet og grøntsagsbouillonen, tilsæt Hermesetas Drys-Let, krydderier og salt. Hæld bouillonen i det ildfaste fad og drys osten ovenpå.
Bages i ovnen ved 150-175 °C i 75 minutter. Fjern fadet fra ovnen, tildæk det med aluminiumsfolie og lad det hvile i 15 minutter, før det serveres. Nydes med tyttebær, som er sødet med sødemiddel. Frys rester ned umiddelbart efter, at maden er afkølet.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
105 minutter
Kalorier pr. portion:
467
Produkter:
Drys-Let
Portioner:
10
Ingredienser
Vegetarisk kålgryde:
hvidkål
1 1/2 kg
Vand
2–3 dl
Squash
1 lille (200 g)
Paprika
3 (450 g)
Løg
2
Aubergine
1
Fed hvidløg
6
Olie
2 spsk
Bouillon:
Vand
8 dl
Grøntsagsbouillonterninger
2
Hermesetas Drys-let
2 spsk
Merian
2 tsk
Groft malet sort peber
1 tsk
Salt
1/2 –1 tsk
Dæk med revet ost (15-18 % fedt)
50 g
Servering:
tyttebær
200 g
Hermesetas Drys-Let
1/2 dl
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
4673
467
kcal
1116
112
Protein g
46
5
Kulhydrater g
121
13
Fedt g
50
5