FAQ

Velkommen til vores side med ofte stillede spørgsmål (FAQs). Nogle af de mest almindelige spørgsmål om Hermesetas-produkter besvares her. Hvis De har et spørgsmål, der ikke besvares her, så kontakt os venligst.

Hvad er Hermesetas-produkter?

Hermesetas-produkter er et udvalg af sødemidler eller sukkeralternativer med lavt kalorieindhold.

Hermesetas-produkter indeholder en række højintensive kaloriefrie sødestoffer – f.eks. saccharin, sucralose og cyclamat – kombineret med andre ingredienser med lavt kalorieindhold. De kan bruges til at erstatte sukker i alle typer mad og drikkevarer. Én Hermesetas Mini Sweeteners-tablet eller én skefuld af Hermesetas Drys-Let giver samme grad af sødme som en teskefuld sukker, men uden eller med et meget lavt indhold af kalorier.

Hvilke forskellige typer Hermesetas-sukkererstatningsprodukter findes der?

Hermesetas fås som Mini Sweeteners, Drys-Let og Flydende.

Hermesetas findes i et udvalg af produkttyper til forskellig brug. Hermesetas Mini Sweeteners (tabletter) fås i en brugervenlig dispenser, og hver tablet giver samme grad af sødme som en teskefuld sukker, hvilket gør dem ideelle til sødning af kaffe og te. Hermesetas Drys-Let fås i en glaskrukke og er et godt valg til madlavning og bagning på grund af dets varmestabilitet. Hermesetas Flydende er stærkt koncentreret (ti gange sødere end sukker), opløses øjeblikkeligt og kan bruges i alle former for varme og kolde drikkevarer samt til madlavning og bagning.

Er kunstige sødestoffer som Hermesetas sikre at bruge?

Hermesetas-sødestoffer er helt sikre at bruge hver dag.

Folk har brugt kunstige sødestoffer som erstatning for sukker siden begyndelsen af 1900-tallet. Hermesetas var verdens første mærke af sødestoffer i tabletform og er blevet brugt siden 1932. I dag er kunstige sødestoffer nogle af de mest grundigt testede og evaluerede fødevareprodukter på markedet. Alle deres mest anvendte ingredienser (herunder saccharin, sucralose og cyclamat) har gennemgået flere kontrolrunder hos vigtige internationale fødevaremyndigheder, herunder den amerikanske fødevaresikkerhedsautoritet (FDA), Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) og det australske National Health and Medical Research Council (NHMRC). Disse myndigheder har bekræftet sikkerheden af kunstige sødestoffer og har derfor godkendt deres brug og udbredte tilgængelighed.

Hvor produceres Hermesetas-produkter?

Alle Hermesetas-produkter er udviklet af og fremstillet til Hermes Sweeteners Ltd., baseret i Schweiz.

Hermesetas-produkter produceres i moderne fødevareforarbejdningsfaciliteter i hele Europa, og hvert produktionssted er specialiseret i forskellige Hermesetas-produkttyper. I overensstemmelse med schweiziske kvalitetskrav efterlever alle producenter yderst høje kvalitetsstandarder. Desuden har produktionsstederne modtaget talrige officielle kvalitetsakkrediteringer i Schweiz, Frankrig og Spanien.

Hvordan smager Hermesetas-produkter?

Hermesetas-sødestoffer har en smag, der ligner sukker meget.

De ingredienser, der anvendes i Hermesetas-sødestoffer, fremstilles syntetisk og har derfor en lille smagsforskel i forhold til sukker. Til gengæld giver den særlige blanding af ingredienser i Hermesetas-produkter dem ikke den bitre eftersmag, der er almindelig i visse andre kunstige sødestoffer.

Hvordan kan jeg bruge Hermesetas til at hjælpe med at holde styr på min vægt, skære ned på sukker og opretholde en sund livsstil?

Ved at bruge Hermesetas som erstatning for sukker kan De nyde sødme uden uønskede kalorier.

Hermesetas-sødestoffer har ingen kalorier eller et lavt kalorieindhold. Mens en teskefuld sukker indeholder 16 kalorier eller 70 kJ, giver en dosering Hermesetas den samme sødme, men uden den store mængde kalorier. Ved at udskifte 4-5 teskefulde sukker om dagen med Hermesetas-produkter kan over 500 uønskede kalorier om ugen elimineres. Hvis du ønsker at forblive sund, reducere mængden af sukker i din kost, opretholde din vægt eller tabe dig, så kan Hermesetas hjælpe dig med at opnå dette.

Hvor meget Hermesetas kan jeg indtage hver dag som en del af en sund, balanceret kost?

De kan bruge Hermesetas sikkert til at erstatte Deres samlede daglige sukkerforbrug.

Hermesetas er dokumenteret som et sikkert og sundt alternativ til sukker. De kan bruge det til at erstatte det sukker, som De normalt vil føje til Deres mad og Deres drikkevarer hver dag. Den anbefalede maksimale mængde til daglig forbrug hedder en acceptabel daglig indtagelse (ADI) og varierer afhængigt af din kropsvægt. Brug vores ADI-beregner til at generere Deres personlige ADI af Hermesetas. Hermesetas er også sikkert til indtagelse af gravide og børn, men vi anbefaler ikke at give det til børn under tre år.

Kan jeg bruge Hermesetas til madlavning og bagning?

Ja, Hermesetas-sødestoffer – Drys-Let og Flydende – er ideelle til madlavning og bagning, uanset om De bager Deres yndlingskage med lavt kalorieindhold eller forbereder en sund rispudding.

Da alle Hermesetas-produkter er varmestabile, mister de ikke deres sødme, selv når de udsættes for de høje temperaturer forbundet med bagning. Hermesetas er også velegnet til at forberede kolde desserter. De finder enkle retningslinjer vedrørende erstatning af sukker på alle vores produkter samt masser af lækre ideer til opskrifter i Opskrift-sektionenpå dette websted.

Kan Hermesetas bruges af gravide kvinder og ammende mødre?

Alle Hermesetas-produkter kan indtages uden risiko af gravide og ammende mødre.

Det er helt sikkert at bruge Hermesetas-sødestoffer under graviditet og amning, men da kvinder har særlige ernæringsbehov i disse perioder, bør de sørge for, at de indtager tilstrækkelige kalorier fra andre kilder og følger deres læges kostråd.

Er Hermesetas-produkter egnet til vegetarer og veganere?

Hermesetas-produkter indeholder ikke animalske afledte ingredienser.

Alle Hermesetas-produkter er fri for kød, skaldyr og mejeriprodukter, så de er velegnede både til vegetarer og veganere.