Opskrift

Citronbrød med squash og gurkemeje

Eine herrlich frische Begleitung für Ihren Morgenkaffee und Nachmittagstee: Versuchen Sie dieses Rezept für ein Kürbis-Zitronenbrot mit Kurkuma! Was ist Kurkuma? Kurkuma wird auch Safranwurzel oder Gelbwurz genannt und stammt aus Südasien und wir in den Tropen vielfach kultiviert. In der Küche wird Kurkuma vor allem gemahlen wegen seiner Färbekraft verwendet und spielt eine wichtige Rolle als Bestandteil von Currypulver. In der traditionellen indischen Heilkunst Ayurveda wird es zu den „heissen“ Gewürzen gerechnet, denen eine reinigende und energiespendende Wirkung zugesprochen wird.

Forberedelse:

  1. Forvarm ovnen til 160 °C. Riv citronskallerne fint på et rivejern eller med en citrusskræller og pres citronerne til du har 0.8 dl citronsaft. Læg citronskal og –saft til siden. Riv squashen og stil det til siden.
  2. Bland mandelmel, kokosmel, Hermesetas Drys-let, bagepulver, natron, salt og gurkemeje i en stor skål. Rør indtil der ikke er klumper. Tilsæt en spiskeske af den fintrevne citronskal. Smelt kokosolien og hæld det i en ny skål. Slå æggene ud i skålen, tilsæt vaniljeekstrakt og pisk det hele godt sammen. Hæld de våde ingredienser langsomt over i skålen med de tørre ingredienser under omrøring. Tilsæt den revne squash og næsten al citronsaften (gem 1 spsk citronsaft til glasuren) og rør indtil dejen er jævn og ensartet og har konsistens af en tyk mousse. Beklæd en brødform med bagepapir og hæld dejen deri. Fordel dejen ligeligt i formen med en dejskraber.
  3. Bag citronbrødet i ovnen i 50 minutter eller indtil kagens top får en fin gyldenbrun farve. Lad derefter kagen køle helt af. Bland glasuren ved at hælde flormelis i skålen med den resterende citronsaft. Rør undervejs og tilsæt lidt florsød ad gangen indtil konsistensen er passende. Hæld glasuren over citronbrødet.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
60 minutter
Kalorier pr. portion:
123
Produkter:
Portioner:
12
Ingredienser
Øko. citroner
2
Squash
150 g
Mandelmel
175 g
Kokosfibermel
45 g
Hermesetas Drys-let
10 g
Bagepulver
3 tsk
Natron
1/2 tsk
Salt
1/2 tsk
Stødt gurkemeje
1/2 tsk
Kokosolie
2 spsk
Æg
4
Vaniljeekstrakt
2 tsk
Glasur:
Sukkerfri flormelis
Citronsaft
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
1480
518
kcal
6218
123
Protein g
122
10
Kulhydrater g
36
3
Fedt g
76.5
6.5