Opskrift

Hjemmelavet tomatketchup

Krydderier behøver ikke altid at komme fra en reol i supermarkedet: Gør dine pommes frites endnu bedre med hjemmelavet ketchup.

Forberedelse:

  1. Skær løgene i små tern og steg dem klare i solsikkeolie. Kom tomater, æbleeddike, Hermesetas Drys-Let ned i gryden til løgene og lad det småkoge i ca. 10 minutter ved mellem varme. Tilsæt tomatpure og smag til med salt og Hermesetas Drys-Let.
  2. Blend tomatketchuppen med en stavblender, pres den igennem en si og hæld den på en flaske ved hjælp af en tragt (giver ca. 250 ml ketchup).

    Tip: Grundopskriften kan varieres ved at bruge forskellige krydderier:
    Lav en karryketchup ved at tilsætte et halvt æble og 1 tsk karry og lade det koge med.
    Til BBQ-ketchup tilsættes lidt røgsalt, 1/2 tsk paprika og lidt chili og koges med.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
25 minutter
Kalorier pr. portion:
34
Produkter:
Portioner:
6
Ingredienser
Tomater, hakkede
1 dåse
Løg
1
Solsikkeolie
1 spsk
Æbleeddike
2 spsk
Tomatpure
1 spsk
Hermesetas Drys-Let
2-3 tsk
Salt
0,5 tsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
851
145
kcal
207
34
Protein g
6
1
Kulhydrater g
21
3.5
Fedt g
10.5
2