Theboller med safran
TILBEREDNING:
Smuldr gæret ud i en stor skål. Smelt smørret i en skål, tilsæt mælk og hæld det i skålen til gæret. Rør indtil gæret er opløst. Tilsæt græsk yoghurt, safran, Hermesetas Drys-let, salt og rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen under omrøring, indtil alt melet er tilsat. Ælt dejen igennem i 7 minutter indtil den er bland og find, og slipper skålens kanter. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad dejen hæve et lunt sted i 40 minutter. Slå dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Del dejen i 13-15 lige store stykker og rul dem til boller. Smør en stor springform, en tærteform, en lasagneform eller lignende og drys med mel. Bank det overskydende mel ud. Placer bollerne side om side i formen, dæk dem til med et fugtigt klæde og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Tænd i mellemtiden ovnen på 225 °C.
Slå ægget ud i en skål og pisk det sammen. Pensl bollerne med ægget. Bag bollerne midt i ovnen i 11 minutter eller indtil de bliver gyldne på toppen.