Opskrifter

Sommermuffins med yoghurtsauce

TILBEREDNING:

Fyld bærrene i en skål, hæld ca. 15 g mel over og rør grundigt sammen. Bland resten af melet, Hermesetas Drys-Let, bagepulver og salt godt sammen. Tilsæt æg, appelsinskal, flydende smør og mælk og rør det sammen til en tyktflydende dej. Bland bærrene i til sidst. Smør muffin-formene med smør og fyld 1 spsk. i hver – dvs. fyld dem 2/3 op. Lad det bage i en 180°C varm ovn i ca. 15 minutter. Lad det køle af. Bland yoghurten med limeskal, saft og Hermesetas Drys-Let. Hæld 2 tsk. af det over hver muffin inden serveringen og garner med hindbærrene.

Tip:
Man kan bage muffins et par timer inden, men ikke dagen før! De smager særligt godt, når de er frisk opvarmet.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
45 minutter
Kalorier pr. portion:
140
Produkter:
Portioner:
12
Ingredienser
Muffins:
Hindbær
150 g
Hermesetas Drys-Let
1 dl
Mel
250 g
Æg
1
Flydende smør
50 g
Letmælk
1 1/2 dl
Bagepulver
1 1/2 tsk
Salt
1 knivspids
Revet skal af 1/2 appelsin
Sauce:
Bægre naturyoghurt, light
2
Revet citronskal
1
Limesaft
2 spsk
Hermesetas Drys-Let
4 spsk
Hindbær
100 g
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
7061
588
kcal
1687
140
Protein g
60
6
Kulhydrater g
236
20
Fedt g
58
4