Opskrifter

Rosinfletbrød af kvarkolie-dej

TILBEREDNING:

Læg rosinerne i blød i rom i mindst 4 timer eller natten over. Lad dem dryppe helt af. Tør evt. de sidste dråber af. Forvarm ovnen til 175 °C over-/ undervarme. Læg bagepapir på en bageplade. Hæld alle ingredienser i en blandeskål og bland med køkkenmaskinen eller dejkrogen på håndmikser, indtil det danner en let dej. Ælt rosinerne i. Del dejen i tre lige store stykker. Form en ca. 40 cm lang stang af hvert stykke og flet dem sammen. Drej den øvre og den nedre ende en smule om. Bland æggeblommen med mælk. Pensl fletbrødet med blandingen og hæld mandelflagerne over. Lad det bage i den opvarmede ovn, indtil det er gyldenbrunt. Tag dem ud af ovnen, og lad det køle af på en ovnrist.

Serveres med smør eller marmelade. Fletbrødet smager også godt, let ristet, dagen efter.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
25 minutter
Kalorier pr. portion:
191
Produkter:
Portioner:
10
Ingredienser
Dej:
Rosiner
75 g
Rom
4 spsk.
Mel
300 g
Mager kvark
150 g
Olie
6 spsk
Mælk
6 spsk
Hermesetas Drys-Let
6 g
Bagepulver
16 g
Knivspids salt
1
Æggeblomme
1
Mælk
1 spsk
Mandelflager
25 g
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
8030
803
kcal
1912
191
Protein g
56
6
Kulhydrater g
208
21
Fedt g
84
8