Rosinfletbrød af kvarkolie-dej
TILBEREDNING:
Læg rosinerne i blød i rom i mindst 4 timer eller natten over. Lad dem dryppe helt af. Tør evt. de sidste dråber af. Forvarm ovnen til 175 °C over-/ undervarme. Læg bagepapir på en bageplade. Hæld alle ingredienser i en blandeskål og bland med køkkenmaskinen eller dejkrogen på håndmikser, indtil det danner en let dej. Ælt rosinerne i. Del dejen i tre lige store stykker. Form en ca. 40 cm lang stang af hvert stykke og flet dem sammen. Drej den øvre og den nedre ende en smule om. Bland æggeblommen med mælk. Pensl fletbrødet med blandingen og hæld mandelflagerne over. Lad det bage i den opvarmede ovn, indtil det er gyldenbrunt. Tag dem ud af ovnen, og lad det køle af på en ovnrist.
Serveres med smør eller marmelade. Fletbrødet smager også godt, let ristet, dagen efter.