Opskrift

Vinterkrydrede cupcakes

Uanset om du bor i København, Ålborg eller Esbjerg: Denne opskrift på cupcakes er bare lækker! Skyr, et traditionelt islandsk surmælksprodukt, giver den specielle smag.

Forberedelse:

  1. Forvarm ovnen til 170 °C. Hæld de tørre ingredienser i en skål og rør dem sammen. Tilsæt smørret og rør i et par minutter. Tilsæt cremefraiche, pisk, og tilsæt æggene ét ad gangen under omrøring indtil dejen er fin og ensartet.
  2. Fyld dejen i cupcakeforme, så formene er 3/4 fyldt op, og stil dem i ovnen. Bag cupcakesne i 18 minutter eller indtil de er færdige. Tag cupcakesne ud af ovnen og lad dem køle fuldstændig af.
  3. Hæld alle ingredienserne til frostingen i en skål og pisk dem grundigt igennem indtil frostingen er let og luftig. Smag til og tilsæt evt. mere Hermesetas efter behov. Fyld frostingen på en sprøjtepose med en stjernetyl, og dekorer dine cupcakes med en flot swirl.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
60 minutter
Kalorier pr. portion:
322
Produkter:
Portioner:
10
Ingredienser
Cupcake:
Hvedemel
180 g
Hermesetas Drys-let
20 g
Bagepulver
2 tsk
Kanel
1 1/2 tsk
Stødt muskatnød
1 tsk
Salt
1/2 tsk
Vaniljepulver
1 tsk
Smør, stuetemperatur
120 g
Creme fraiche
1 dl
Æg, stuetemperatur
1
Frosting:
Mascarpone
250 g
Skyr
4 spsk
Hermesetas Drys-let
1-2 tsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
13524
1352
kcal
3220
322
Protein g
72
7
Kulhydrater g
149
15
Fedt g
260
26