Ris Alamande med vanille
Julen i år bliver klassisk! Glæd dine venner og din familie på klassisk vis med ris à la mande.
Forberedelse:
- Hæld grødris og vand i en tykbundet gryde og kog det op. Lad det småkoge i 3 minutter. Hæld mælken i gryden og rør rundt. Lad langsomt grøden varme op til det koger. Rør jævnligt så grøden ikke brænder på.
- Tilsæt salt, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og Hermesetas Drys-Let, og lad grøden koge ved svag varme i 40-50 minutter. Når grøden er kogt færdig tages gryden af varmen, og grøden køles af. Fisk den tomme vaniljestang op og stil gryden i køleskabet til grøden er helt kold.
- Pisk fløden til en fast flødeskum og vend den i risengrøden. Kog 0.5 L vand og hæld vandet i en skål. Hæld mandlerne i det kogende vand og lad mandlerne trække i 5 minutter. Smut derefter mandlerne, hak dem groft og vend dem i grøden.
Generelle oplysninger
Ingredienser
Grødris
200 g
Vand
2 dl
Sødmælk
1 1/4 L
Salt
1/2 tsk
Vaniljestang
1
Hermesetas Drys-Let
7 g
Piskefløde
4 dl
Mandler
50 g
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
13112
2185
kcal
3122
520
Protein g
75
12.5
Kulhydrater g
229
38
Fedt g
214
35.5