Opskrifter

Limetærte

TILBEREDNING:

Læg mel, Hermesetas Drys-Let og smør i en skål.

Gnid mel og fedt hurtigt mellem fingrene, så det bliver til flager. Tilsæt hytteost og bland det hurtigt til en dej. Lad den stå i 30 minutter. Smør en tærteform (26-28 cm i diameter) Rul dejen tyndt ud og placer den på tærteformen. Prik bunden med en gaffel. Forvarm ovnen til 200ºC og bag mørdejen i 20 minutter. Lad den køle af. Bland mælk, Hermesetas Drys-Let, majsstivelse og æggeblommer i en gryde. Bring blandingen i kog ved moderat varme og under konstant omrøring. Fjern gryden fra varmen. Tilsæt limesaft og revet limeskal og rør godt om. Pisk æggehviderne, indtil de stivner og tilsæt dem forsigtigt til blandingen. Hæld cremen ned i mørdejslåget og fordel det jævnt med en paletkniv. Køl ned i en time.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
50 minutter
Kalorier pr. portion:
149
Produkter:
Portioner:
12
Ingredienser
Tærtedejlåg:
Fuldkornsmel eller hvedemel
120 g
Hermesetas Drys-Let
3 tsk
Koldt smør skåret i små trekanter
60 g
Fedtfattig hytteost
100 g
Fyld:
Fedtfattig mælk
200 ml
Hermesetas Drys-Let
8 tsk
Majsstivelse
20 g
Æggeblommer
4
Lime, revet skræl og saft
3
Æggehvider
2
Garnering:
Lime
2
Hermesetas Drys-Let
4 tsk
Vand
1 dl
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
7472
623
kcal
1790
149
Kulhydrater g
160
13
Fedt g
96
8