Mousse au chocolat pyntet med bær
Det bedste, der kan ske for en plade chokolade: en hjemmelavet mousse au chocolat. For en sand nydelse: pynt klassikeren med bær.
Forberedelse:
- Hak chokoladen, skær smørret i små stykker og smelt begge dele med rommen i en skål hen over vandbadet.
- Skil æggeblomme og æggehvide og rør æggeblommen i den smeltede chokolade-smør-masse. Pisk æggehviden med Hermesetas Drys-Let stiv Pisk til sidst fløden stiv og hæld den forsigtigt i.
- Fyld den færdige mousse au chocolat i fire små portionsglas. Pynt med bær inden servering.
Tip: Du kan twiste din mousse meget simpelt ved at tilsætte kanel og chili eller revet appelsinskræl. Hvis man vil servere sin mousse au chocolat med nødder, smager amaretto fantastisk i stedet for rom.
Generelle oplysninger
Ingredienser
Mørk chokolade (min. 70 % kakao)
200 g
Smør
50 g
Æg
3 stk.
Fløde
200 ml
Hermesetas Drys-Let
5 g
Rom
2 tsk
Bær til pynt
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
9832
2458
kcal
2341
585
Protein g
35.5
9
Kulhydrater g
115
29
Fedt g
192.5
48