Opskrifter

Kugelhopf

TILBEREDNING:

Lad rosinerne ligge i blød i rommen eller koncentratet. Fordel gæren og rør den op i 2 spsk. mælk ved stuetemperatur indtil det er opløst. Blad tofuen med det resterende mælk og kom det i blender. Kom mel i en skål og tilsæt de resterende ingredienser undtagen rosinerne og mandlerne. Ælt dejen til den er jævn og kom herefter rosinerne og mandlerne i. Smør formen med smeltet smør og kom dejen i. Læg et viskestykke over og lad den hæve et varmt sted i 1–2 timer til den har ca. dobbelt størrelse. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200ºC i 35 min. Lad den køle af før den tages ud af formen.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
60 minutter
Kalorier pr. portion:
133
Produkter:
Portioner:
16
Ingredienser
Rosiner
100 g
Rom eller 2 spsk. vand med nogle dråber romkoncentrat
2 spsk
Skummet mælk ved stuetemperatur
20 g
Minimælk
2 dl
Tofu
150 g
Hermesetas Drys-Let
1 1/2 dl eller 12 spsk
Mel
300 g
Revet skal fra 1 citron
Æg
2
Smuttede og hakkede mandler
50 g
Smør til at smøre formen
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
8928
558
kcal
2128
133
Kulhydrater g
74
5
Fedt g
192
12