Opskrifter

Kirsebær/chokolade-soufflé

TILBEREDNING:

Afmål mel, kakaopulver, æggeblommer og mælk ned i gryden. Opvarm blandingen ved svag varme og konstant omrøring. Lad den nænsomt simre i et par minutter. Læg låg på gryden, og lad indholdet køle af. Hermesetas Drys-Let i souffleen, og rør rundt, indtil blandingen er lind. Fordel kirsebærrene i souffléformene, og drys Hermesetas Drys-Let samt en knivspids kardemomme på kirsebærrene. Pisk æggehviderne stive, og bland de piskede æggehvider forsigtigt sammen med soufflémassen. Fordel blandingen oven på kirsebærrene.

Bag souffléerne i ovnen ved 175 °C i ca. 15-20 minutter. Server souffleerne straks efter, at de er taget ud af ovnen.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
50 minutter
Kalorier pr. portion:
137
Produkter:
Portioner:
4
Ingredienser
Soufflé:
Hvedemel
1/4 dl
Kakaopulver
1/4 dl
Æggeblommer
2
Sødmælk
2 1/2 dl
Hermesetas Drys-Let
1 dl
Æggehvider
2
Til soufflé-formene:
Friske udstenede kirsebær
200 g
Hermesetas Drys-Let
2 tsk
knivspids stødt kanel
1
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
2290
572
kcal
548
137
Protein g
24
6
Kulhydrater g
54
13
Fedt g
20
5