Opskrifter

Jordbærmarmelade

TILBEREDNING:

Hæld 45 ml (3 spsk.) appelsinsaft i en lille skål og strø husblas over. Lad det bløde op, mens jordbærrene koger. Fjern jordbærrenes stilke, hæld dem i en gryde med den resterende appelsaft og pres det let. Lad jordbærrene simre ved let varme i 3-4 minutter, indtil de er blødt op. Fjern gryden fra varmen, rør godt sammen med den opblødte husblas, indtil indholdet er opløst. Tilsæt et par dråber rød madfarve efter smag. Lad marmeladen afkøle i 10 minutter og rør den derefter sammen med Hermesetas Drys-Let. Hæld marmeladen i rene, forvarmede glas, luk til og mærk af. Marmeladen skal opbevares i køleskab og bruges indenfor en uge efter åbning.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
30 minutter
Kalorier pr. portion:
11
Produkter:
Portioner:
15
Ingredienser
Appelsinsaft
75 ml
Husblaspulver
7,5 ml (1,5 tsk)
Jordbær
275 g
Hermesetas Drys-Let
45 ml (3 spsk)
Rød madfarve efter smag
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
675
45
kcal
165
11
Kulhydrater g
30
2
Fedt g
15
1