Opskrifter

Scones

Scones er klassikeren inden for det engelske begreb Tea Time. Den lille, luftige te-bolle er også en super ide til brunchbordet! Vælg selv, om du vil servere dem med: Clotted Cream, smør, flødeskum, marmelade, curd eller bærcoulis. Den specielle konsistens, som scones har, opstår i øvrigt ved at indarbejde kold smør i dejen, som efter at mælken er tilsat, helst kun må blandes eller æltes forsigtigt.

Forberedelse:

  1. Forvarm ovnen på 220 °C (almindelig ovn). Sigt hvedemel, bagepulver, Hermesetas Drys-Let og salt i en skål. Riv smørret med et rivejern og drys det i skålen.
  2. Hæld mælk samt kærnemælk i skålen, og saml dejen. Pisk eventuelt dejen sammen med en håndmikser med dejkroge. Til sidst kan det være nemmest at hive dejen ud på et meldrysset bord og lige ælte den igennem ved håndkraft.
  3. Med en kagerulle rulles dejen ud, så den er ca. 1 cm tyk. Med en rund ustikker (ca. 6-7 cm i diameter) trykker du de runde scones ud i fine cirkler.
  4. Placér dine scones på en bageplade med bagepapir, pensl dem med det sammenpiskede æg og bag dem i ovnen i 10-12 minutter.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
45 minutter
Kalorier pr. portion:
154
Produkter:
Portioner:
9
Ingredienser
Hvedemel
250 g
Bagepulver
4 tsk
Hermesetas Drys-Let
4 spsk
Salt
1/4 tsk
Smør, køleskabskoldt
50 g
Mælk
65 g
Kærnemælk
65 g
Sammenpisket æg til pensling
1
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
5842
649
kcal
1391
154
Protein g
40
4.5
Kulhydrater g
189
21
Fedt g
52
5.5