Opskrift

Chokoladekage med chokoladeganache

TILBEREDNING:

Forvarm ovnen på 175 °C (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd bunden af en springform (21 cm) med bagepapir og smør siderne. Slå æggene ud i en skål, tilsæt Hermesetas Drys-Let og pisk det sammen. Smelt smørret, tilsæt det til æggeblandingen og pisk indtil det er inkorporeret. I en ny skål sigtes hvedemel med kakaopulver, bagepulver og vaniljepulver. Tilsæt lidt af melblandingen til æggeblandingen, rør, tilsæt lidt af mælken og rør igen. Fortsæt med at tilsætte mel og mælk på skift indtil det hele er tilsat. Rør rundt indtil dejen akkurat er ensartet og uden klumper. Hak chokoladen groft og vend den i dejen. Hæld dejen i springformen og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Tag derefter kagen ud og lad den køle helt af.

Ganache:
Hak chokoladen groft og hæld det i en skål. Opvarm fløden i en gryde indtil lige før kogepunktet. Fløden skal være meget varm, men må endelig ikke koge! Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt, indtil alle chokolade er opløst og ganachen er blevet blank og fin. Hæld ganachen over den afkølede kage og lad det sætte sig inden servering.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
45 minutter
Kalorier pr. portion:
479
Produkter:
Portioner:
8
Ingredienser
Æg
4
Hermesetas Drys-Let
10 g
Smør, smeltet
100 g
Hvedemel
200 g
Usødet kakaopulver
50 g
Bagepulver
2 tsk
Vaniljepulver
1 tsk
Mælk
1 dl
Mørk chokolade, 70 %
100 g
Mørk chokolade, 70 %
150 g
Piskefløde
1.5 dl
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
16'096
2012
kcal
3833
479
Protein g
84
11
Kulhydrater g
304
38
Fedt g
252
31