Opskrift

Æble og Blåbær Muffins

TILBEREDNING:

Forvarm ovnen til 180°C

Bland smør, vaniljeessens og 8 teskefulde Hermesetas Drys-Let i en røreskål og rør sammen indtil massen er let og luftig. Slå æggene ud i blandingen, et ad gangen. Si mel og bagepulver og rør det ind i blandingen sammen med mælken. Del 2/3 af dejen ud i formene. Rør det resterende Hermesetas Drys-Let sammen med æblerne. Del også æblerne i formene oven på dejen, samt størstedelen af blåbærrene. Fordel nu den sidste del af dejblandingen over frugten, der dog ikke vil dække helt. Drys resten af blåbærrene ud på toppen af kagerne og bag dem så i 20 minutter indtil de er velhævede og gyldenbrune.

Disse muffins er velegnede som supplement til teen, men er også lækre som dessert serveret med vanillecreme.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
45 minutter
Kalorier pr. portion:
140
Produkter:
Portioner:
10
Ingredienser
Smør
100 g
Vaniljeessens
1 tsk
Hermesetas Drys-Let
10 msk
Mellemstore æg
2 st
Selvhævende mel
175 g
Bagepulver
1 tsk
Skummetmælk
1 dl
Æbler, skrællet skåret & kogt
225 g
Blåbær
100 g
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
5850
585
kcal
1400
140
Protein g
43
4,3
Kulhydrater g
178
18
Fedt g
57
6