Opskrifter

Hjemmelavet limonade med jordbærsirup og basilikum

Denne hjemmelavede limonade med jordbærsirup og basilikum er en rigtig tørstslukker. Tilsat lidt champagne bliver den til en frisk, frugtagtig aperitif.

Forberedelse:

  1. Rens jordbærene og kom dem i en gryde med vand og Hermesetas Drys-Let og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 10 minutter ved mellem varme og rør regelmæssigt rundt. Pas på: Det bobler og kan sprøjte op fra gryden!
  2. Tilsæt basilikum, lad blandingen afkøle lidt, pres den igennem en si og smag til med citron. Tilsidst fyldes blandingen igennem en si ned i en ren flaske med låg og opbevares i køleskabet.
  3. Til den hjemmelavede limonade fyldes et glas med mineralvand. Kom herefter 1 spiseskefuld jorbærsirup i glasset og rør rundt. Serveres med en skive citron, lidt basilikum og isterninger.

    Tip: Hvis du tilsætter lidt champagne, har du en fantastisk sommer-aperitif!
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
30 minutter
Kalorier pr. portion:
107
Produkter:
Portioner:
1
Ingredienser
Til jordbærsiruppen
Jordbær
200 g
Vand
150 g
Hermesetas Drys-Let
10 g
Basilikum
1 spsk
Citronsaft
1 spsk
Til limonaden
Mineralvand
150 ml
Jordbærsirup
1 spsk
Basilikumblade
4 stk.
Skive af citron
1 stk.
Isterninger
00:10:00
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
449
449
kcal
107
107
Protein g
1.5
1.5
Kulhydrater g
22.5
22.5
Fedt g
1
1