Hjemmelavet limonade med jordbærsirup og basilikum
Denne hjemmelavede limonade med jordbærsirup og basilikum er en rigtig tørstslukker. Tilsat lidt champagne bliver den til en frisk, frugtagtig aperitif.
Forberedelse:
- Rens jordbærene og kom dem i en gryde med vand og Hermesetas Drys-Let og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 10 minutter ved mellem varme og rør regelmæssigt rundt. Pas på: Det bobler og kan sprøjte op fra gryden!
- Tilsæt basilikum, lad blandingen afkøle lidt, pres den igennem en si og smag til med citron. Tilsidst fyldes blandingen igennem en si ned i en ren flaske med låg og opbevares i køleskabet.
- Til den hjemmelavede limonade fyldes et glas med mineralvand. Kom herefter 1 spiseskefuld jorbærsirup i glasset og rør rundt. Serveres med en skive citron, lidt basilikum og isterninger.
Tip: Hvis du tilsætter lidt champagne, har du en fantastisk sommer-aperitif!
Generelle oplysninger
Ingredienser
Til jordbærsiruppen
Jordbær
200 g
Vand
150 g
Hermesetas Drys-Let
10 g
Basilikum
1 spsk
Citronsaft
1 spsk
Til limonaden
Mineralvand
150 ml
Jordbærsirup
1 spsk
Basilikumblade
4 stk.
Skive af citron
1 stk.
Isterninger
00:10:00
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
449
449
kcal
107
107
Protein g
1.5
1.5
Kulhydrater g
22.5
22.5
Fedt g
1
1