Solbærmarengs
Marengs, baiser, kyskager, spansk vind, små skumtoppe, skumkager eller æggehvide-sne - denne luftig-lette drøm har mange navne. Med frysetørret bærpulver, som kan fås i delikatesseforretninger, er der ingen grænser for din kreativitet. Vi har brugt frysetørret solbærpulver - men du kan også sagtens lave opskriften med hindbær-, rosen- eller jordbærpulver.
Forberedelse:
- Forvarm ovnen på 120 °C (almindelig ovn).
- Pisk æggehviderne, indtil de er skummende. Tilsæt citronsaften og pisk videre, indtil æggehviderne danner bløde toppe. Tilsæt Hermesetas Drys-Let til æggehviderne 1 spsk ad gangen mens der fortsat piskes. Fortsæt med at piske indtil marengsen danner helt stive toppe når piskeriset løftes. Tilsæt til sidst vaniljeessens og solbærpulver og vend det rundt i marengsen.
- Hæld marengsmassen i en sprøjtepose med stjernetyl og små marengstoppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag marengsene i ovnen 1 time og 15 minutter. Når marengsene er færdigbagt slukkes ovnen og marengsene skal blive stående i ovnen en time ekstra mens ovnen køler af.
Generelle oplysninger
Ingredienser
Æggehvider
3
Citronsaft
1/2 tsk
Hermesetas Drys-Let
10 g
Vaniljeessens
1/2 tsk
Frysetørret solbærpulver
2 tsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
256
9
kcal
61
2
Protein g
11.5
0.5
Kulhydrater g
2.5
0
Fedt g
0
0