Opskrift

Rabarberkage med marengslåg

Modsætninger mødes og tiltrækkes - også i ovnen: Syrlige rabarber blander sig med den søde marengs og giver en uimodståelig smagsoplevelse.

Forberedelse:

  1. Opvarm ovnen til 180° C over-/ undervarme.
  2. Skær de skrællede rabarber i små stykker på ca. 2 - 3 cm og stil dem tilside.
  3. Rør ingredienserne til kagedejen sammen til en smidig dej. Først røres smøret sammen med æggeblommerne og vaniljesukkeret, og herefter tilsættes resten af ingredienserne.
    Fordel den færdige dej jævnt i en smurt springform (diameter 26 cm). Fordel rabarberstykkerne ovenpå dejen og bag kagen i ca. 30 minutter.
  4. Til marengsmassen piskes æggehviderne stive og der tilsættes 1 drys salt. Drys Hermesetas Drys-Let i lidt efter lidt og fortsæt med at piske, indtil det er blevet opløst. Fordel massen ovenpå kagen og giv den 15 - 30 minutter mere i ovnen, indtil marengsmassen er blevet lysebrun på toppen.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
60 minutter
Kalorier pr. portion:
165
Produkter:
Portioner:
12
Ingredienser
Til dejen:
Mel
200 g
Hermesetas Drys-Let
12 g
Bagepulver
2 tsk
Vaniljesukker
1 tsk
Smør
120 g
Æggeblomme
4
Skrællede rabarber
500 g
Til marengslåget:
Æggehvide
4
Hermesetas Drys-Let
10 g
Salt
1 drys
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
8345
695
kcal
1987
165
Protein g
35.5
3
Kulhydrater g
157
13
Fedt g
126.5
10.5