Opskrifter

Skovbærkage

TILBEREDNING:

Opskriften passer til en 30 cm springform eller tærteform til 12 personer.

Pisk æggeblommerne og tilsæt Hermesetas Drys-Let og varmt vand, så massen bliver lys og luftig. Bland mel, bagepulver og kakaopulver. Pisk æggehviderne til konsistensen bliver fast. Melblandingen skal sigtes og tilsættes herefter forsigtigt æggeblommemassen. Også de piskede æggehvider tilsættes forsigtigt. Kom dejen ned i springformen og brug evt. også bagepapir. Dejen bages i en forvarmet ovn ved 180ºC i ca. 20 min. og lad den herefter afkøle. Kagen deles på langs. Bland snaps, vand og den halve mængde Hermesetas Drys-Let og hæld herefter blandingen ud over kagen. Pisk fløden sammen med den overskydende Hermesetas Drys-Let til den bliver fast. Smelt den våde gelatine vandbad og bland den med flødeskummen. Pisk æggehviderne til de bliver faste og kom dem forsigtig i flødeskummen. Fordel kirsebærene på den ene kagebund og kom halvdelen af flødeskummen hen over. Læg så den anden halvdel af kagen ovenpå og kom resten af flødeskummet henover og på kagens sider.

Pynt med chokoladeskallerne.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
100 minutter
Kalorier pr. portion:
226
Produkter:
Portioner:
12
Ingredienser
Dej:
Æggeblomme
100 g
Hermesetas Drys-Let
25 g
Varm vand
20 ml
Ubleget mel
150 g
Bagepulver
8 g
Kakao pulver
30 g
Æggehvider
200 g
Fyld:
Kirsebærsnaps
1/2 dl
Vand
30 ml
Hermesetas Drys-Let (eller)
8 g
Hermesetas Flydende (eller)
4 dl
Syrnet fløde
4 dl
Gelatine opblødt i koldt vand
2 ark
Æggehvider, pasteuriserede
75 g
Friske kirsebær
500 g
Pynt:
Chokolade-skaller
15 g
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
11340
945
kcal
2712
226
Kulhydrater g
192
16
Fedt g
150
13