Opskrifter

Jordbærscones

TILBEREDNING:

Skyl jordbærrene og fjern den grønne top. Læg dem i en skål og hæld citronsaft og Hermesetas Drys-Let over. Vend det forsigtigt rundt og stil skålen til siden mens du forbereder resten. Forvarm ovnen til 200 °C.

Sigt mel, Hermesetas Drys-Let, bagepulver og salt sammen i en skål. Hæld smørret i en lille skål og smelt det i mikroovnen. Hæld kærnemælk over smørret og rør rundt. Smørret vil stivne en smule og klumpe lidt, rør blot rundt. Hæld kærnemælk og smør over melblandingen mens der røres, og tilsæt ægget. Rør forsigtigt indtil dejen samler sig. Pas på ikke at ælte for meget. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og vend den sammen et par gange. Dejen må gerne være ujævn og flaget. Rul dejen ud indtil den er 2-3 cm tyk, og udstik små runde cirkler (ca. 6 cm). Placer cirklerne på en bageplade med bagepapir og pensl dem let med et sammenpisket æg. Bag dine scones i ovnen i 15-20 minutter indtil de er flot gyldne på toppen. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist.

Hæld piskefløden i en skål og pisk det til en let og luftig flødeskum. Vend vaniljekornene forsigtigt i. Saml kagerne ved at skære scones’ne i halve. Skær de marinerede jordbær i skiver og fyld hver scones med flødeskum og jordbær. Dekorer toppen med en smule flødeskum og et jordbær.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
90 minutter
Kalorier pr. portion:
305
Produkter:
Portioner:
10
Ingredienser
Marinerede jordbær:
Jordbær
350 g
Citronsaft
20 g
Hermesetas Drys-Let
2 spsk
Scones:
Hvedemel
350 g
Hermesetas Drys-Let
5 g
Bagepulver
1 spsk
Salt
1/4 tsk
Smør
90 g
Kærnemælk
1.8 dl
Æg (til dej)
1
Æg (til pensling)
1
Flødeskum:
Piskefløde
2.5 dl
Korn fra 1 vaniljestang
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
12814
1281
kcal
3051
305
Protein g
68
7
Kulhydrater g
294
29.5
Fedt g
178.5
18