Opskrifter

Saftig kage med kirsebær og nødder

Har du lyst til en saftig kage med hasselnødder, kirsebær + chokolade? Hermesetas giver den søde smag, og kanel den krydrede.

Forberedelse:

  1. Forvarm ovnen til 180 °C over- og undervarme. Hak den mørke chokolade, stil den til side. Lad kirsebærrene dryppe af i en si. Smør en springform (Ø24 cm) godt.
  2. Pisk smør, Hermesetas Drys-Let og æg til en luftig masse i en køkkenmaskine. Bland speltmel, malede hasselnødder, kanel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål og rør det sammen med smør- og ægblandingen. Til sidst røres den hakkede chokolade og halvdelen af de afdryppede kirsebær i sammen med dejen.
  3. Herefter fordeles den forberedte dej jævnt i springformen, den anden halvdel af de afdryppede kirsebær fordeles oven på kagen, og kagen bages i ovnen i 50 minutter. Lad kagen køle af på en bagerist efter bagningen.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
60 minutter
Kalorier pr. portion:
250
Produkter:
Portioner:
12
Ingredienser
Smør
125 g
Hermesetas Drys-Let
15 g
Æg (str. L)
3 stk.
Speltmel
100 g
Hasselnødder, malede
100 g
Kanel
1 tsk
Bagepulver
1 tsk
Natron
1/2 tsk
Salt
1 drys
Mørk chokolade (min. 70 %)
100 g
Kirsebær
1 glas (drænet vægt 350 g)
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
12625
1052
kcal
3006
250
Protein g
55
4.5
Kulhydrater g
217.5
18
Fedt g
213
18