Opskrifter

Fransk Æbletærte

TILBEREDNING:

Bland smør, Hermesetas Drys-Let eller Hermesetas Flydende og æggeblomme sammen og arbejd gradvist melet ind i blandingen. Tilsæt om nødvendigt vand, så der opnås en blød, men ikke klistret dej. Fordel tærtedejen i en lav 23cm form. Køl indtil den skal bruges.

Forvarm ovnen til 190°C
Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver. Fordel æbleskiverne over dejen så de overlapper hinanden. Hermesetas Drys-Let  henover æblerne og læg så et nyt lag æbler. Fortsæt med at lægge nye lag og drys Hermesetas, til der ikke er flere æbler. Bag herefter tærten i 30-40 minutter indtil æblerne er gyldenbrune og dejen er bagt. Lad tærten køle lidt af og pensel overfladen med abrikosmarmeladen.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
60 minutter
Kalorier pr. portion:
194
Produkter:
Portioner:
8
Ingredienser
Til tærtedejen:
Hvedemel
175 g
Smør
75 g
Hermesetas Drys-Let (eller)
2 spsk
Hermesetas Flydende (eller)
1/2 tsk
Æggeblomme
1
Koldt vand
1 spsk
Til fyldet:
Madlavningsæbler
1 kg
Hermesetas Drys-Let
2 spsk
Siet abrikosmarmelade med reduceret sukkerindhold
3 spsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
9286
928
kcal
2219
221
Protein g
219
22
Kulhydrater g
68
7
Fedt g
101
10