Opskrift

Citronkage

TILBEREDNING:

Forvarm ovnen på 200 °C. Beklæd bunden af en springform (18-19 cm) med bagepapir og smør siderne. Sigt mel, bagepulver, vaniljepulver og Hermesetas Drys-Let sammen i en skål. Smelt smørret og slå æggene ud i skålen med det smeltede smør. Tilsæt kærnemælk samt saft og fintrevet skal fra citronerne. Hæld de våde ingredienser i skålen med melblandingen mens der piskes. Rør dejen igennem indtil den er fri for klumper. Hæld dejen i springformen og bag kagen i ovnen i 30 minutter eller indtil kagen er gennembagt. Tag kagen ud og lad den køle af på en bagerist.

Pynt kagen med smeltet hvid chokolade.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
45 minutter
Kalorier pr. portion:
235
Produkter:
Portioner:
8
Ingredienser
Citronkage:
Hvedemel
250 g
Bagepulver
1 tsk
Vaniljepulver
1/8 tsk
Hermesetas Drys-Let
10 g
Smør
100 g
Æg
2
Kærnemælk
1 dl
Øko. Citroner
2
Pynt:
Hvid chokolade
10 g
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
7896
987
kcal
1880
235
Protein g
48
6
Kulhydrater g
195
24.5
Fedt g
101
12.5