Opskrifter

Abrikos- og ribs-terrine

TILBEREDNING:

Kog de friske og tørrede abrikoser op i appelsinsaft lad det koge i ca. 10 minutter, indtil de er bløde. Miks det i en blender og hæld det tilbage i gryden. Rør agar-agar pulveret med vand, bland med Hermesetas Drys-Let og hæld det i gryden. Kog massen op igen under omrøring, og lad den simre i 2 til 3 minutter. Tag gryden fra varmen, tilsæt forsigtigt flødeosten og rør hurtigt det hele sammen til en creme. Tilsæt ribsene under omrøring og fyld massen i en ring- eller terrineform. Lad det køle af i køleskabet i et par timer eller natten over, så det bliver stift. Lige inden serveringen skal formen sættes ned i meget varmt vand. Tøm så terrinen ud på en tallerken, og skær terrinen i skiver. Garner med frugt og bær efter ønske.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
70 minutter
Kalorier pr. portion:
86
Produkter:
Portioner:
8
Ingredienser
Abrikoser
600 g
Tørrede abrikoser
25 g
Appelsinsaft
1 dl
Agar-agar pulver
2 poser
Vand
1 spsk
Hermesetas Drys-Let
7 spsk
Fflødeost, f.eks. Blanc Battu
250 g
Røde ribs
100 g
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
2981
361
kcal
687
86
Kulhydrater g
127
16
Fedt g
2
0