Opskrifter

Citron-yoghurt-tørkage

Forberedelse:

  1. Varm ovnen op til 180 grader.
  2. Smør en bageform (ca. 1,5 l) med fedt efter eget valg, drys med mel eller beklæd med bagepapir.
  3. Bland olivenolien, Hermesetas Baking og citronskallen sammen i en stor skål. Tilsæt æggene og bland godt. Bland mel, bagepulver og natron sammen i en anden skål. Tilsæt melblandingen til den flydende masse og rør godt rundt. Tilsæt citronsaft og yoghurt til dejen og rør godt rundt.
  4. Hæld dejen i bageformen og stryg overfladen glat. Bag herefter i ovnen på nederste rille i ca. 60 minutter. Læg et stykke sølvpapir eller bagepapir hen over kagen, hvis overfladen bliver for mørk. Stik en træpind ned i kagen for at tjekke, om den er gennembagt: Hvis der ikke følger dej med op på pinden, er kagen færdigbagt. Lad kagen køle af i formen og vend den herefter ud af formen på en tallerken.
  5. Tilbered lemon curd. Vask citronen og riv skallen af. Pres saften ud af citronen (1 dl). Rør citronskal, citronsaft, Hermesetas Baking og æg sammen på en pande. Bring i kog under omrøring og lad det koge i ca. 5 minutter. Tag panden af varmen, tilsæt margarine i små stykker og rør godt rundt. Lad massen køle af.
  6. Fordel den græske yoghurt på den afkølede kage og hæld lemon curd hen over. Pynt med citronskal.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
90 minutter
Kalorier pr. portion:
491
Produkter:
Portioner:
10
Ingredienser
mild olivenolie
2 1/2 dl
Hermesetas Baking
2 dl
citron (skal)
1
citronsaft
3 spsk
æg
3
hvedemel
4 dl
bagepulver
1 tsk
natron
1/2 tsk
græsk yoghurt
2 1/2 dl
LEMON CURD
citroner
2
Hermesetas Baking
3 dl
Sukkererstatning
æg
2
margarine eller smør
75
TIL PENSLING
græsk yoghurt
2 dl
citronskal
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
20578
2058
kcal
4907
491
Protein g
83
8
Kulhydrater g
711
71
Fedt g
344
34