Opskrift

Panna Cotta med blåbærcoulis

Coulis er en passeret sauce af grøntsager eller frugt, som på kunstfærdig vis omrammer og dekorerer alle minimalistiske måltider siden Nouvelle Cuisine. En coulis med bær egner sig perfekt til dessert, også italienske - f.eks. til en klassisk Panna Cotta.

Forberedelse:

  1. Panna Cotta: Fyld en skål med koldt vand og læg husblassen deri. I en gryde blandes fløde med Hermesetas Liquid, vaniljekorn og den tomme vanijlestang. Varm op under omrøring og lad det koge et par minutter, mens der røres. Tag derefter gryden af varmen, fisk vaniljestangen op, klem vandet fra husblassen og smelt husblassen i den varme flødeblanding.
  2. Lad flødeblandingen køle af og fordel den derefter i to glas. Stil glassene i køleskabet i minimum 3 timer imens panna cotta’en stivner.
  3. Bærcoulis: Fyld en skål med koldt vand og læg husblassen deri. I en gryde blandes bær med Hermesetas Liquid og citronsaft. Varm op under omrøring og lad det simre i fem minutter mens der røres. Tag gryden af varmen. Giv eventuelt bærrene en hurtig tur med en stavblender.
  4. Pres blåbærblandingen igennem en fintmasket si, så kernerne sies fra. Klem vandet fra husblassen og rør den i den varme blåbærblanding, så den opløses deri. Lad bærblandingen afkøle i 30 minutter, og hæld derefter en lille smule ovenpå den stivnede panna cotta.
  5. Stil panna cottaerne på køl igen minimum 30 minutter så blåbærcoulisen stivner.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
240 minutter
Kalorier pr. portion:
543
Produkter:
Portioner:
2
Ingredienser
Panna Cotta:
Husblas
1.5 blade
Piskefløde
3 dl
Hermesetas Flydende
30 dråber
Vaniljestang
1
Bærcoulis:
Husblas
1 blad
Frosne blåbær
125 g
Hermesetas Flydende
30 dråber
Citronsaft
1 spsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
4565
2282
kcal
1087
543
Protein g
15
7.5
Kulhydrater g
24
12
Fedt g
105
52.5