Opskrift

Bærtærte

Bærtærte

TILBEREDNING:

Hæld den (42 °C) varme mælk i dejskålen. Bland tørgær, salt, stødt kardemomme og Hermesetas Drys-Let i mælken. Gem et par spsk. mel til dejblanding. Tilsæt halvdelen af melet, og omrør dejen grundigt. Tilsæt smeltet fedt og resten af melet, og bland det til en blød dej, som nemt kan trækkes væk fra skålens sider. Dæk dejen til, og lad den hæve til dobbelt størrelse. Læg et stykke bagepapir på bordet. Drys et tyndt lag mel ud på papiret, vend dejen på papiret, og drys lidt mel på dejen. Form dejen, så den passer til størrelsen på bagepapiret. Læg dejbunden med bagepapiret i bradepanden. Bland Hermesetas Drys-Let og kartoffelmel med de halvt smeltede bær, og spred fyldet på dejbunden. Fold siderne på dejen over fyldet. Bages i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Nydes varm.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
70 minutter
Kalorier pr. portion:
126
Produkter:
Portioner:
16
Ingredienser
Dej:
Halvskummetmælk
2 dl
Tørgær
1 pose (11 g)
Salt
1/4 tsk
Stødt kardemomme
1 tsk
Hermesetas Drys-Let
10 g
Hvedemel
350 g eller 5dl
Smeltet smør eller margarine
50 g
Fyld:
Blandede bær (blåbær, hindbær, solbær, jordbær)
800 g
Hermesetas Drys-Let
1 1/2 dl
Kartoffelmel
2 tsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
8448
528
kcal
2016
126
Protein g
56
4
Kulhydrater g
320
20
Fedt g
50
3