Abrikossouffle
TILBEREDNING:
Læg abrikoser og revet appelsinskal i en gryde med 450 ml vand og pocher forsigtigt frugten i 30 minutter, indtil den er blød. Imens lægges husblassen i en lille skål. Hæld appelsinsaften over og lad det ligge i blød. Når frugten er blød tilsættes den udblødte husblas. Rør rundt, indtil alt er opløst, og purér frugten. Rør det sammen med Hermesetas Drys-Let og lad det køle af og begynde at stivne. Pisk 3/4 af fløden, indtil den lige får facon, pisk æggehviderne og hæld begge dele i abrikospureen. Fordel blandingen i skålene Lad stå natten over, fjern derefter tag forsigtigt papirtildækningen og dekorer hver soufflé med det resterende flødeskum og et par skiver tørrede abrikoser og små figurer.
Generelle oplysninger
Ingredienser
Ttørrede abrikoser
325 g
Appelsin
1 stor
Hermesetas Drys-Let
2 spsk
Appelsinsaft
10 spsk
Husblas
15 g
Fedtfattig double cream
3 dl
Æggehvider
2
150 ml ovnfaste portionsskåle
4
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
6025
1506
kcal
1440
360
Kulhydrater g
168
42
Fedt g