Opskrifter af ugen

Fluffy æblekage med marcipan og mandler

Kunne du tænke dig en sund æblekage med speltmel, som er fluffy? Det lykkes med garanti med vores opskrift med marcipan, mandler og rosiner!

Forberedelse:

  1. Forvarm ovnen til 180° over-/ undervarme. Smør en stor brødform. Smelt smørret. Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker, skær marcipanen i tern og stil begge ting til side.
  2. Rør alle ingredienserne sammen i en skål til en ensartet dej. Kom den færdige dej ned i formen, strø mandelsplinter hen over og bag den i ovnen i ca. 60 minutter på midterste rille.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
70 minutter
Kalorier pr. portion:
325
Produkter:
Portioner:
12
Ingredienser
Til kagedejen:
Speltmel
200 g
Mandelmel
200 g
Hermesetas Drys-Let
25 g
Bagepulver
1 pk.
Smør, smeltet
150 g
Æg
4 stk.
Mineralvand
150 ml
Kanel
1 tsk
Æbler, skrællede og skåret i tern
150 g
Marcipan
100 g
Rosiner
50 g
Til pynt:
Mandelsplinter
50 g
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
16376
1364
kcal
3899
325
Protein g
109.5
9
Kulhydrater g
279.5
23.5
Fedt g
262
22