Opskrifter

Mættede Citronkage

TILBEREDNING:

Til en aflang kageform (ca. 23cm x 8cm), smurt med smør. Til dejen omrøres smørret indtil der dannes toppe, sukker iblandes og massen omrøres, indtil den har skum-konsistens. Under omrøring tilsættes et æg ad gangen, indtil massen har fået lys farve. Revne skaller fra 2 citroner blandes i massen. De øvrige ingredienser tilsættes og massen blandes grundigt. En kageform smøres med smør og massen fyldes i. Bages i ovnen i ca. 50 til 60 minutter ved 180 grader. Kagen afkøles en smule, derefter stikkes der huller med strikkenål eller træspyd. Citronsaft og flormelis blandes godt og kagen mættes flere gange med væsken. Derefter afkøles kagen helt.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
80 minutter
Kalorier pr. portion:
345
Produkter:
Portioner:
10
Ingredienser
Dej:
Smør, i rumtemperatur
250 g
Hermesetas Drys-Let
25 g
Æg
4
Økologiske citroner
2
Mel
250 g
Bagepulver
1 tsk
Drys salt
1
Overtræk:
Citronsaft
1 dl
Flormelis
100 g
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
14490
1449
kcal
3450
345
Protein g
60
6
Kulhydrater g
250
25
Fedt g
230
23