Opskrifter

Gulerodscupcakes med krydderi frosting

Kan gulerods-cupcakes være sensuelle? I dén grad! Smag vores enestående blanding af bananer, ananas, dadler, mascarpone og flødeskum.

Forberedelse:

  1. Forvarm ovnen til 185 °C. Pisk æg og olie sammen. Mos bananerne og pisk dem med. Hak ananas i meget små stykker (eller blend det groft i en blender) og hæld det over et rent viskestykke. Pres viskestykket meget stramt over en skål så overskydende ananassaft presses ud (gem ananassaften til frostingen). Hæld ananasen fra viskestykket over i skålen med æg og bananer. Skær dadlerne over og pil stenene ud. Hak dadlerne meget fint og vend dem i dejen.
  2. Sigt vaniljepulver, mel, Hermesetas Drys-Let, natron, bagepulver, salt, kanel, muskat og stødt nellike sammen i en skål. Vend de tørre ingredienser i de våde ingredienser. Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Vend dem i dejen. Hæld kagedejen i cupcakeforme og bag kagerne i ovnen i 20-25 minutter eller indtil du kan stikke en pind i kagen uden der hænger dej ved.
  3. Frosting: Hæld mascarponen i en skål og pisk det igennem indtil det er luftigt. Tilsæt piskefløde en spiseske ad gangen og pisk. Fortsæt indtil konsistensen er tyk og cremet. Tilsæt vaniljekorn og rør rundt. Tilsæt til sidst 1 spiseske ananassaft for at søde frostingen, og rør rundt. Tilsæt mere ananassaft efter behov. Hæld frostingen i en sprøjtepose og dekorér de afkølede cupcakes med swirls af frosting.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
75 minutter
Kalorier pr. portion:
353
Produkter:
Portioner:
10
Ingredienser
Ægg
2
Smagsneutral olie
1 dl
Modne bananer
2
Ananas
250 g
Store dadler
4
Vaniljepulver
1 tsk
Mel
125 g
Hermesetas Drys-Let
10 g
Natron
1 tsk
Bagepulver
1 tsk
Salt
1/4 tsk
Kanel
1 tsk
Muskat
1/4 tsk
en knivspids Stødt nellike
Revet gulerod
125 g
Frosting:
Mascarpone
250 g
Piskefløde
1 dl
Ananassaft
1-2 spsk
Korn fra vaniljestang
1
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
6006
1501
kcal
1430
357
Protein g
16
4
Kulhydrater g
95
24
Fedt g
111
28