Search

Hurtig rabarber-kompot tilberedt i ovnen

30 minutter
Desserter

En hurtig, lækker opskrift på rabarberkompot i ovnen ➤ ligesom alle andre Hermesetas Drys-Let-opskrifter indeholder denne også specielle oplysninger til diabetikere.

Forberedelse

  1. Opvarm ovnen til 200 °C over- /undervarme. Vask og rens rabarberne og skær dem i 5 cm lange stykker – i denne opskrift behøver man ikke at skrælle rabarberne. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud.
  2. Bland de forberedte ingredienser med Hermesetas Drys-Let og natron og fordel dem i et stort ovnfast fad. Natron tager syren fra rabarberne. Bages i en varm ovn i ca. 20 minutter (rabarberne skal være bløde, men stadig faste).

    Tip: Kompotten smager fantastisk sammen med letpisket fløde og ristede nødder til dessert.

Næringsværdier pr. portion

45
kj
11
kcal
1
protein g
1.5
kulhydrater g
← tilbage til oversigt

Ingredienser til 4 portioner

500 g Rabarber
1 stk. Vaniljestang
5 g Hermesetas Drys-Let
2 spsk Citronsaft
1 knsp (valgfrit) Natron
500 g Rabarber 1 stk. Vaniljestang 5 g Hermesetas Drys-Let 2 spsk Citronsaft 1 knsp (valgfrit) Natron