Hurtig rabarber-kompot tilberedt i ovnen
En hurtig, lækker opskrift på rabarberkompot i ovnen ➤ ligesom alle andre Hermesetas Drys-Let-opskrifter indeholder denne også specielle oplysninger til diabetikere.
Forberedelse
- Opvarm ovnen til 200 °C over- /undervarme. Vask og rens rabarberne og skær dem i 5 cm lange stykker – i denne opskrift behøver man ikke at skrælle rabarberne. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud.
- Bland de forberedte ingredienser med Hermesetas Drys-Let og natron og fordel dem i et stort ovnfast fad. Natron tager syren fra rabarberne. Bages i en varm ovn i ca. 20 minutter (rabarberne skal være bløde, men stadig faste).
Tip: Kompotten smager fantastisk sammen med letpisket fløde og ristede nødder til dessert.
Næringsværdier pr. portion
45
kj
11
kcal
1
protein g
1.5
kulhydrater g
Ingredienser til 4 portioner
500 g | Rabarber |
1 stk. | Vaniljestang |
5 g | Hermesetas Drys-Let |
2 spsk | Citronsaft |
1 knsp (valgfrit) | Natron |