
Hjemmelavet tomatketchup
Krydderier behøver ikke altid at komme fra en reol i supermarkedet: Gør dine pommes frites endnu bedre med hjemmelavet ketchup.
Forberedelse
- Skær løgene i små tern og steg dem klare i solsikkeolie. Kom tomater, æbleeddike, Hermesetas Drys-Let ned i gryden til løgene og lad det småkoge i ca. 10 minutter ved mellem varme. Tilsæt tomatpure og smag til med salt og Hermesetas Drys-Let.
- Blend tomatketchuppen med en stavblender, pres den igennem en si og hæld den på en flaske ved hjælp af en tragt (giver ca. 250 ml ketchup).
Tip: Grundopskriften kan varieres ved at bruge forskellige krydderier:
Lav en karryketchup ved at tilsætte et halvt æble og 1 tsk karry og lade det koge med.
Til BBQ-ketchup tilsættes lidt røgsalt, 1/2 tsk paprika og lidt chili og koges med.
Næringsværdier pr. portion
145
kj
34
kcal
1
protein g
3.5
kulhydrater g
2
fedt g
Ingredienser til 6 portioner
1 dåse | Tomater, hakkede |
1 | Løg |
1 spsk | Solsikkeolie |
2 spsk | Æbleeddike |
1 spsk | Tomatpure |
2-3 tsk | Hermesetas Drys-Let |
0,5 tsk | Salt |