Sukker og kampen om vægttabet!

Vores nye forskning om folks diæt-vaner og bevidsthed om sukker afslører en række typiske afbrydelser og tilbageslag i diæten, som hjælper med at forklare den vanskelige kamp mod vægt og fedme.

Halvdelen af alle påbegyndte diæter slår fejl inden for den første uge. 51% af de voksne indrømmer, at de snyder eller giver op inden for syv dage. Manglende viljestyrke er den største udfordring (36%), tæt fulgt af det at modstå fristelsen til at spise noget sødt (33%).

To ud af tre voksne (64%) bekymrer sig om deres sukkerforbrug, og det samme antal (64%) mener, at det er vigtigt med et lavere forbrug af sukker, når de prøver på at tabe sig – men samtidigt viser nye oplysninger, at 7 ud af 10 voksne faktisk ikke ved, hvor meget sukker, de kan konsumere uden problemer.

Dr. Emma Derbyshire udtaler, at: “Der er konsensus om, at det aktuelle sukkerforbrug er alt for højt og at reduktion af frie (tilsatte) sukkerarter er blevet identificeret som et sundhedsmæssigt prioriteret område. Men hvordan kan forbrugerne nå de nye mål for sukkerreduktion, når de ikke kender dem, og de ikke kontrollerer, hvor meget sukker, der er i den mad, de spiser?”

Forbrugerne er overbeviste om, at brunt sukker er sundere end raffineret hvidt sukker, og at honning er meget bedre end dem begge. Dr. Emma Derbyshire siger; “Selv om honning måske indeholder nogle ekstra antioxidanter, så frigiver det også dets sukker hurtigt og kan dermed være lige så udfordrende som hvidt eller brunt sukker.”

Katharine Jenner, en registreret ernæringsekspert og direktør hos Action on Sugar, siger: “Dårlig ernæringsmærkning, vildledende marketing-påstande og blandede meddelelser fra velmenende chefer og influencere fører til, at forbrugerne med god grund er forvirrede omkring, hvad frie sukkerarter egentlig er, hvilke produkter, der indeholder dem, og hvor meget de bidrager til folks totale, daglige sukkerindtag.”

Næsten en tredjedel af alle voksne (31%) mener, at honning er den sundeste form for sødestof, og 28% havde tænkt på at bruge honning eller melasse i stedet for sukker, når de laver mad – selv om alle tre er af samme kaloriemæssige slags frie sukkerarter.

Praktiserende læge, Dr. Gill Jenkins siger: “De fleste mennesker ved, at vægttab handler om at reducere kalorieindtag og øge kalorieforbrænding. Det er en enkel ligning, men den kompliceres af individuelle spisevaner, motivation for at tabe i vægt samt diætmæssige ønsker – især mange menneskers hunger efter mad og drikke med smag af noget sødt. Der er ingen grund til at gentage de samme gamle informationer vedrørende vægttab og kalorier ind og kalorier ud, de virker ikke. Vi lever i en verden, der kræver enkle løsninger, som er nemme at opnå. Vi ved også, at et betydeligt vægttab kan opnås genne små, men bæredygtige langsigtede ændringer – og ved at udskifte sukker med et lav- eller nul-kalorie-sødestof er man godt på vej. Sukkererstatning er en enkel og opnåelig måde at skære ned på kalorier. Det kræver ingen viljestyrke, og det gør det muligt for folk på diæt, og alle, som gerne vil opretholde en sund vægt, at nyde søde sager, som er fri for usunde, frie sukkerarter og for mange kalorier.”

Sammen kan vi vinde denne kamp!