Opskrifter

Veganske sommerruller med jordnøddedip

Vores veganske sommerruller med avocado, gulerod, rødbede, agurk og jordnøddedip har klart potentiale til at blive sommerens hit til havefesten. Mums!

Forberedelse:

  1. Til jordnøddedippen presses limefrugten og limesaften blendes sammen med resten af ingredienserne – undtagen jordnøddesmørret – i blenderen. Herefter tilsættes jordnøddesmørret og det hele blendes kort til en smidig sauce. Kom saucen op i en lille skål og stil den til side, indtil den skal bruges til servering.
  2. Vask grøntsager og salat. Snit salaten. Til sommerrullerne snittes grøntsagerne og avocadoen fint i små, aflange strimler.
  3. Stil en skål med varmt vand klar til sommerrullerne. Når du skal rulle sommerrullerne, skal du starte med kort at lægge et stykke rispapir ned i skålen med varmt vand, så det bliver blødt lidt op. Læg herefter papiret på en stor tallerken og fyld grøntsager, krydderurter og salat på. Start med at folde den ene ende af rispapiret hen over fyldet og bøj det indunder og rul papiret til en rulle. Fremgangsmåden gentages med resten af rispapirstykkerne.
  4. Nyd de færdige sommerruller sammen med din hjemmelavede jordnøddedip.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
30 minutter
Kalorier pr. portion:
545
Produkter:
Portioner:
2
Ingredienser
Til sommerrullerne
Rispapir
6 blade (fås i det asiatiske supermarked)
Salatblade
6 stk.
Gulerod
1
Rødbede
1
Agurk
1/2
Avocado
1
Til jordnøddedippen
Groft jordnøddesmør
80 g
Limefrugt
1/2
Frisk ingefær, skrællet
10 g
Hvidløgsfed
1 (ca. 5 g)
Hermesetas Drys-Let
2 spsk
Sojasauce
1 spsk
Vand
40 ml
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
4582
2291
kcal
1091
545
Protein g
28.5
14.5
Kulhydrater g
63
31.5
Fedt g
80
40