Opskrifter

Hurtig rabarber-kompot tilberedt i ovnen

En hurtig, lækker opskrift på rabarberkompot i ovnen ➤ ligesom alle andre Hermesetas Drys-Let-opskrifter indeholder denne også specielle oplysninger til diabetikere.

Forberedelse:

  1. Opvarm ovnen til 200 °C over- /undervarme. Vask og rens rabarberne og skær dem i 5 cm lange stykker – i denne opskrift behøver man ikke at skrælle rabarberne. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud.
  2. Bland de forberedte ingredienser med Hermesetas Drys-Let og natron og fordel dem i et stort ovnfast fad. Natron tager syren fra rabarberne. Bages i en varm ovn i ca. 20 minutter (rabarberne skal være bløde, men stadig faste).



    Tip: Kompotten smager fantastisk sammen med letpisket fløde og ristede nødder til dessert.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
30 minutter
Kalorier pr. portion:
11
Produkter:
Portioner:
4
Ingredienser
Rabarber
500 g
Vaniljestang
1 stk.
Hermesetas Drys-Let
5 g
Citronsaft
2 spsk
Natron
1 knsp (valgfrit)
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
180
45
kcal
43
11
Protein g
3
1
Kulhydrater g
6
1.5
Fedt g
0.5