Fransk chokoladekage uden mel
Oh la la: Denne franske chokoladekage laves uden mel. Her handler det hele om den bedste chokolade, blødt smør, friske æg og lidt kanel.
Forberedelse:
- Varm ovnen op til 180°C varmluft. Hak chokoladen, skær smørret i små tern og smelt begge ingredienser i en skål over et vandbad.
- Bland kakaopulver sammen med Hermesetas Drys-Let og kanel og vend det i den smeltede chokolade- og smørmasse. Til sidst røres ægget i til en ensartet dej.
- Smør en springform (gerne 20 cm i diameter), hæld dejen i formen og bag den på midterste rille i 50 minutter.
Tip: Om vinteren bliver kagen også virkelig lækker, hvis man bruger honningkagekrydderi i stedet for kanel.
Generelle oplysninger
Ingredienser
Smør
200 g
Mørk chokolade (min. 60 % kakao)
200 g
Kakaopulver, stærkt affedtet
20 g
Hermesetas Drys-Let
10 g
Kanel
1/2 tsk
Æg (størrelse M)
4 stk.
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
12171
1520
kcal
2898
362
Protein g
42
5.5
Kulhydrater g
114.5
14.5
Fedt g
253
31.5