Sukkerfri græskartærte
Den vel nok lækreste opskrift på en sukkerfri græskartærte: Ingefær, kanel, muskatnød og nellike giver retten et pift, Hermesetas Flydende giver en let sødme.
Forberedelse
- Bland mel, Hermesetas Drys-Let og salt og ælt det godt sammen med det kolde smør og æggeblommen. Stil den færdige mørdej i køleskabet i min. 60 minutter.
- Forvarm bageovnen på 180 °C over- og undervarme. Fedt en tærteform (26 cm) og tryk den afkølede dej ned i formen – bunden og kanten bør være beklædt ensartet tykt med dej. Brug en gaffel til at prikke huller i dejens bund og forbag på midterste skinne i 15 minutter uden fyldet.
- Bland alle ingredienser til græskarfyldet sammen til en glat masse og hæld den på den forbagte tærtebund. Bag den fyldte tærte færdig i yderligere 45 minutter.
Græskarpuré i en håndevending: Fjern græskarkernerne med en spiseske, skær dem i både og sæt dem på en bageplade. Bag tærten i den varme ovn i 45-60 min. ved 200 grader (konvektion 180 grader) på midterste skinne, indtil græskarkødet er blødt. Tag græskarret ud af ovnen og lad det køle af. Krads helst græskarkødet af skrællen med en spiseske, hæld det i en høj beholder og blend med stavblenderen.
Næringsværdier pr. portion
845
kj
201
kcal
4.5
protein g
16
kulhydrater g
13
fedt g
Ingredienser til 12 portioner
Mørdej til tærtebunden:
220 g | Mel |
120 g | Smør, koldt |
5 gil | Hermesetas Drys-Let |
1 stk. | Æggeblomme |
1 drys | Salt |
Til græskarfyldet
500 g | Græskarpuré |
2 stk. | Æg |
120 g | Fromage frais |
15 g | Hermesetas Drys-Let |
2 tsk | Kanel |
1 tsk | Ingefærpulver |
1/2 tsk | Muskat |
1 drys | Nellike |
1/2 tsk | Salt |