Rabarberkage med marengslåg
Modsætninger mødes og tiltrækkes - også i ovnen: Syrlige rabarber blander sig med den søde marengs og giver en uimodståelig smagsoplevelse.
Forberedelse
- Opvarm ovnen til 180° C over-/ undervarme.
- Skær de skrællede rabarber i små stykker på ca. 2 - 3 cm og stil dem tilside.
- Rør ingredienserne til kagedejen sammen til en smidig dej. Først røres smøret sammen med æggeblommerne og vaniljesukkeret, og herefter tilsættes resten af ingredienserne.
Fordel den færdige dej jævnt i en smurt springform (diameter 26 cm). Fordel rabarberstykkerne ovenpå dejen og bag kagen i ca. 30 minutter. - Til marengsmassen piskes æggehviderne stive og der tilsættes 1 drys salt. Drys Hermesetas Drys-Let i lidt efter lidt og fortsæt med at piske, indtil det er blevet opløst. Fordel massen ovenpå kagen og giv den 15 - 30 minutter mere i ovnen, indtil marengsmassen er blevet lysebrun på toppen.
Næringsværdier pr. portion
695
kj
165
kcal
3
protein g
13
kulhydrater g
10.5
fedt g
Ingredienser til 12 portioner
Til dejen:
200 g | Mel |
12 g | Hermesetas Drys-Let |
2 tsk | Bagepulver |
1 tsk | Vaniljesukker |
120 g | Smør |
4 | Æggeblomme |
500 g | Skrællede rabarber |
Til marengslåget:
4 | Æggehvide |
10 g | Hermesetas Drys-Let |
1 drys | Salt |