Search

Rabarberkage med marengslåg

60 minutter
Bagning
Desserter

Modsætninger mødes og tiltrækkes - også i ovnen: Syrlige rabarber blander sig med den søde marengs og giver en uimodståelig smagsoplevelse.

Forberedelse

  1. Opvarm ovnen til 180° C over-/ undervarme.
  2. Skær de skrællede rabarber i små stykker på ca. 2 - 3 cm og stil dem tilside.
  3. Rør ingredienserne til kagedejen sammen til en smidig dej. Først røres smøret sammen med æggeblommerne og vaniljesukkeret, og herefter tilsættes resten af ingredienserne.
    Fordel den færdige dej jævnt i en smurt springform (diameter 26 cm). Fordel rabarberstykkerne ovenpå dejen og bag kagen i ca. 30 minutter.
  4. Til marengsmassen piskes æggehviderne stive og der tilsættes 1 drys salt. Drys Hermesetas Drys-Let i lidt efter lidt og fortsæt med at piske, indtil det er blevet opløst. Fordel massen ovenpå kagen og giv den 15 - 30 minutter mere i ovnen, indtil marengsmassen er blevet lysebrun på toppen.

Næringsværdier pr. portion

695
kj
165
kcal
3
protein g
13
kulhydrater g
10.5
fedt g
← tilbage til oversigt

Ingredienser til 12 portioner

Til dejen:

200 g Mel
12 g Hermesetas Drys-Let
2 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
120 g Smør
4 Æggeblomme
500 g Skrællede rabarber
200 g Mel 12 g Hermesetas Drys-Let 2 tsk Bagepulver 1 tsk Vaniljesukker 120 g Smør 4 Æggeblomme 500 g Skrællede rabarber

Til marengslåget:

4 Æggehvide
10 g Hermesetas Drys-Let
1 drys Salt
4 Æggehvide 10 g Hermesetas Drys-Let 1 drys Salt