Amerikanske blåbærpandekager
Er du vild med amerikanske pandekager? Så skal du prøve vores opskrift på den nok mest luftige variant med blåbær. Den hemmelige ingrediens: Æbleeddike.
Forberedelse
- Skil æggehviderne fra æggeblommen. Æggehviderne piskes stive med en håndmixer og stilles til side. Æggeblommer og Hermesetas Drys-Let røres sammen i køkkenmaskinen og herefter tilsættes mælk og æbleeddike og det hele blandes sammen.
- Kom de tørre ingredienser (mel, bagepulver, natron, vanilje og salt) i en skål og bland det hele godt. Herefter røres det sammen med æggeblomme-massen.
- Vask blåbærrene og vend dem ligeledes i dejen. Til sidst vendes æggehviderne forsigtigt i.
- Kom lidt smør på en pande og bag pandekagerne på begge sider ved middel varme, indtil de er gyldenbrune. Brug ca. 2 spsk. dej til hver pandekage.
Tip: Især til børn er Zebra-pandekager et sjovt alternativ til pandekagerne med frugt. Inden dejen kommer på panden, tager du blot halvdelen af dejen fra og rører lidt kakaopulver i. Herefter skifter du mellem de to dejfarver, når du hælder dejen på panden, og på den måde får du mønstrede pandekager.
Næringsværdier pr. portion
913
kj
217
kcal
9
protein g
33.5
kulhydrater g
5
fedt g
Ingredienser til 4 portioner
2 | Æg, str. M |
2 spsk | Hermesetas Drys-Let |
150 ml | mælk |
1 tsk | Æbleeddike |
150 g | Mel |
2 tsk | Bagepulver |
0,5 tsk | Natron |
1 knsp | Vaniljepulver |
1 drys | Salt |
150 g | Blåbær |