Opskrifter

Søde popcorn (plus tips til forskellige varianter)

Søde popcorn til en hyggelig biografaften hjemme: Hjemmelavet, i en gryde med kokosolie og hasselnøddecreme, jordnøddesmør eller schweizisk chokolade.

Forberedelse:

  1. Kom kokosolien og tre "test-majskorn" i en gryde, læg låget på, varm op til mellem varme og vent på , at de tre korn popper – så er temperaturen perfekt.
  2. Fisk de tre poppede majskorn op af gryden. Kom popcorn-majskornene i gryden (de må ikke ligge i lag, alle korn skal røre bunden af gryden), læg låget på og vent, indtil det stopper med at knalde og alle korn er poppede. Hæld de færdige popcorn op i en skål med det samme og lad dem køle lidt af. Imens tilberedes toppingen.
  3. Smelt kokosolien ved lav varme. Rør hasselnøddecreme, Hermesetas Drys-Let og kanel sammen. Hæld blandingen over popcornene og bland det godt.

    Tip: Hjemmelavede popcorn kan laves på utroligt mange måder: Du kan bare skifte topping! Hvad med f.eks. salte/søde popcorn med jordnøddesmør? Udskift blot hasselnøddesmør med jordnøddesmør og tilsæt en knivspids salt i stedet for kanel - og drys evt. hakkede jordnødder over de færdige popcorn. Det er også super nemt at lave en chokoladeversion med lidt schweizisk chokoladetopning. Prøv det!
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
15 minutter
Kalorier pr. portion:
120
Produkter:
Portioner:
4
Ingredienser
Til selve popcornene
Popcorn majs
50 g (plus 3 "test-majskorn")
Kokosolie, native
1 spsk
Til topping
Kokosolie, native
1 spsk
Hasselnøddecreme
1 tsk (valgfrit)
Hermesetas Drys-Let
1 spsk
Kanel
1 tsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
2024
506
kcal
482
120
Protein g
7.5
2
Kulhydrater g
35
9
Fedt g
34.5
8.5