Søde popcorn (plus tips til forskellige varianter)
Søde popcorn til en hyggelig biografaften hjemme: Hjemmelavet, i en gryde med kokosolie og hasselnøddecreme, jordnøddesmør eller schweizisk chokolade.
Forberedelse:
- Kom kokosolien og tre "test-majskorn" i en gryde, læg låget på, varm op til mellem varme og vent på , at de tre korn popper – så er temperaturen perfekt.
- Fisk de tre poppede majskorn op af gryden. Kom popcorn-majskornene i gryden (de må ikke ligge i lag, alle korn skal røre bunden af gryden), læg låget på og vent, indtil det stopper med at knalde og alle korn er poppede. Hæld de færdige popcorn op i en skål med det samme og lad dem køle lidt af. Imens tilberedes toppingen.
- Smelt kokosolien ved lav varme. Rør hasselnøddecreme, Hermesetas Drys-Let og kanel sammen. Hæld blandingen over popcornene og bland det godt.
Tip: Hjemmelavede popcorn kan laves på utroligt mange måder: Du kan bare skifte topping! Hvad med f.eks. salte/søde popcorn med jordnøddesmør? Udskift blot hasselnøddesmør med jordnøddesmør og tilsæt en knivspids salt i stedet for kanel - og drys evt. hakkede jordnødder over de færdige popcorn. Det er også super nemt at lave en chokoladeversion med lidt schweizisk chokoladetopning. Prøv det!
Generelle oplysninger
Ingredienser
Til selve popcornene
Popcorn majs
50 g (plus 3 "test-majskorn")
Kokosolie, native
1 spsk
Til topping
Kokosolie, native
1 spsk
Hasselnøddecreme
1 tsk (valgfrit)
Hermesetas Drys-Let
1 spsk
Kanel
1 tsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
2024
506
kcal
482
120
Protein g
7.5
2
Kulhydrater g
35
9
Fedt g
34.5
8.5