Scones med blåbær og timian
TILBEREDNING:
Forvarm ovnen til 200 °C over-/ undervarme. Læg bagepapir på en bageplade
Pisk æg, kærnemælk og citronskal sammen Sammenbland hurtigt mel, Hermesetas Drys-Let, bagepulver, natron og salt. Arbejd smørret ind i melblandingen med fingerspidserne. Tilfør blandingen af æg og kærnemælk og rør hurtigt rundt, indtil alt lige er rørt sammen. Dejen skal ikke bearbejdes for længe, så smørret kan holde sig koldt, og sconesene bliver lette og flageagtige. Bland forsigtigt blåbærrene i. Hæld dejen ud på et melet arbejdsbord og form den til en ca. 2 cm tyk, 20 cm stor skive. Dejen kan være lidt tung at arbejde med – det er helt normalt. Skær dejskiven ud i 8 lige store pizza-stykker. Bland æggeblomme og mælk og fordel det over sconesene.
Bag dem i ovnen ca. 20 minutter, indtil sconesene har fået farve. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af i 10 minutter på en stegerist. Nydes lune.