Opskrift

Salat i glas med kylling og karrydressing

Lav en farvestrålende lag-på-lag-salat med kylling og karrydressing i et glas: Resultatet ser ikke kun fantastisk ud, det er også super nemt at tage salaten med.

Forberedelse:

  1. Rør alle ingredienserne til dressingen godt sammen, smag til med salt og fortynd evt. dressingen med lidt vand og stil den tilside.
  2. Gør de forskellige ingredienser til salaten klar: vask grøntsagerne og salaten. Pluk bladene af salathovedet, skær minipeberfrugterne i strimler, skær cherrytomaterne i halve og skær forårsløget i ringe. Skær det kogte kyllingebryst ud i strimler.
  3. Når de friske ingredienser er gjort klar, starter tilberedningen. Her er det vigtigt at tilsætte de enkelte komponenter i den rigtige rækkefølge, da salaten ellers godt kan blive smattet.
    Først hældes karrydressingen ned i et glas med tætsluttende låg. Herefter lægges de forskellige ingredienser i lag i nedenstående rækkefølge: Forårslæg, kikærter, minipeberfrugter, kylling, cherrytomater, romainesalat og til sidst de ristede nødder.

    Generelle huskeregler, når ingredienserne skal lægges i lag:
    Fyld altid dressingen ned glasset som det første. Herefter de sprøde grøntsager, som ikke er sarte. I det næste lag kommer proteinerne (efter smag kan bruges kylling, tun, tofu osv.) og til sidste de mere sarte grøntsager, salaten og de ristede nødder.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
10 minutter
Kalorier pr. portion:
524
Produkter:
Portioner:
1
Ingredienser
Til salaten
Romainesalat (lille)
1
Minipeberfrugter, forskellige farver
2
Cherrytomater
5
Forårsløg
1
Kikærter fra dåse, afdryppede
65 g
Kyllingebryst, kogt
75 g
Snacknødder til salat, ristede
1 spsk
Til karrydressingen
Yoghurt
40 g
Æbleeddike
20 ml
Olivenolie
20 ml
Hermesetas Flydende
15 dråber
Sennep
1 tsk
Karry
1 tsk
Salt
0,5 tsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
2201
2201
kcal
524
524
Protein g
33
33
Kulhydrater g
28.5
28.5
Fedt g
29
29