Salat i glas med kylling og karrydressing
Lav en farvestrålende lag-på-lag-salat med kylling og karrydressing i et glas: Resultatet ser ikke kun fantastisk ud, det er også super nemt at tage salaten med.
Forberedelse:
- Rør alle ingredienserne til dressingen godt sammen, smag til med salt og fortynd evt. dressingen med lidt vand og stil den tilside.
- Gør de forskellige ingredienser til salaten klar: vask grøntsagerne og salaten. Pluk bladene af salathovedet, skær minipeberfrugterne i strimler, skær cherrytomaterne i halve og skær forårsløget i ringe. Skær det kogte kyllingebryst ud i strimler.
- Når de friske ingredienser er gjort klar, starter tilberedningen. Her er det vigtigt at tilsætte de enkelte komponenter i den rigtige rækkefølge, da salaten ellers godt kan blive smattet.
Først hældes karrydressingen ned i et glas med tætsluttende låg. Herefter lægges de forskellige ingredienser i lag i nedenstående rækkefølge: Forårslæg, kikærter, minipeberfrugter, kylling, cherrytomater, romainesalat og til sidst de ristede nødder.
Generelle huskeregler, når ingredienserne skal lægges i lag:
Fyld altid dressingen ned glasset som det første. Herefter de sprøde grøntsager, som ikke er sarte. I det næste lag kommer proteinerne (efter smag kan bruges kylling, tun, tofu osv.) og til sidste de mere sarte grøntsager, salaten og de ristede nødder.
Generelle oplysninger
Ingredienser
Til salaten
Romainesalat (lille)
1
Minipeberfrugter, forskellige farver
2
Cherrytomater
5
Forårsløg
1
Kikærter fra dåse, afdryppede
65 g
Kyllingebryst, kogt
75 g
Snacknødder til salat, ristede
1 spsk
Til karrydressingen
Yoghurt
40 g
Æbleeddike
20 ml
Olivenolie
20 ml
Hermesetas Flydende
15 dråber
Sennep
1 tsk
Karry
1 tsk
Salt
0,5 tsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
2201
2201
kcal
524
524
Protein g
33
33
Kulhydrater g
28.5
28.5
Fedt g
29
29