Opskrifter

Ovnbagt butternut-græskar med timian og ristede nødder

Lækker opskrift til low-carb-fans: Når efterårsvinden suser udenfor, sørger butternut-græskarret med timian og valnødder for varme og god stemning.

Forberedelse:

  1. Forvarm ovnen til 180° C over-/ undervarme. Skræl butternut-græskarret med en kartoffelskræller og skær det over i to halve. Fjern kernerne med en ske. Læg det forberedte græskar på en bageplade med ydersiden opad, dryp olivenolie hen over og forbag det i 20 minutter.
  2. Imens forberedes smør- og nøddesaucen: Rist valnødderne på en pande ved mellem varme. Tilsæt smør, timian, Hermesetas Flydende og salt og varm det op under omrøring.
  3. Brug en skarp kniv og skær 0,5 cm ned i græskarret på tværs efter forbagningen. Læg det tilbage på bagepladen og dryp den tilberedte smør- og nøddesauce hen over.
    Bages herefter i yderligere 40 minutter. Anrettes på 2 tallerkner og nydes varm.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
70 minutter
Kalorier pr. portion:
442
Produkter:
Portioner:
2
Ingredienser
Butternut-græskar
1 stk.
Olivenolie
1 spsk
Valnødder, hakkede
30 g
Smør
50 g
Timian, friske blade fra kvisten
1 spsk
Hermesetas Flydende
5 dråber
Salt
1/2 tsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
3717
1858
kcal
885
442
Protein g
11
5.5
Kulhydrater g
47
23.5
Fedt g
73.5
37