Ovnbagt butternut-græskar med timian og ristede nødder
Lækker opskrift til low-carb-fans: Når efterårsvinden suser udenfor, sørger butternut-græskarret med timian og valnødder for varme og god stemning.
Forberedelse:
- Forvarm ovnen til 180° C over-/ undervarme. Skræl butternut-græskarret med en kartoffelskræller og skær det over i to halve. Fjern kernerne med en ske. Læg det forberedte græskar på en bageplade med ydersiden opad, dryp olivenolie hen over og forbag det i 20 minutter.
- Imens forberedes smør- og nøddesaucen: Rist valnødderne på en pande ved mellem varme. Tilsæt smør, timian, Hermesetas Flydende og salt og varm det op under omrøring.
- Brug en skarp kniv og skær 0,5 cm ned i græskarret på tværs efter forbagningen. Læg det tilbage på bagepladen og dryp den tilberedte smør- og nøddesauce hen over.
Bages herefter i yderligere 40 minutter. Anrettes på 2 tallerkner og nydes varm.
Generelle oplysninger
Ingredienser
Butternut-græskar
1 stk.
Olivenolie
1 spsk
Valnødder, hakkede
30 g
Smør
50 g
Timian, friske blade fra kvisten
1 spsk
Hermesetas Flydende
5 dråber
Salt
1/2 tsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
3717
1858
kcal
885
442
Protein g
11
5.5
Kulhydrater g
47
23.5
Fedt g
73.5
37