Nem æble-blåbær-crumble
Crispy, frugtig, uimodståelig: Der findes ingen nemmere genvej til lykken end denne æble-blåbær-crumble. Smag selv!
Forberedelse:
- Forvarm bageovnen på 200°C over- og undervarme.
- Vask æblerne, skræl dem og skær dem i tern.
Riv lidt citronskræl fra citronen (ca. 1 tsk) med en rive, tilsæt til æbleternene med 1 spsk citronsaft og bland det godt sammen. Hæld i en ovnfast form sammen med de frosne blåbær. - Bland havregryn, Hermesetas Drys-Let og vanilje i en skål og ælt sammen med smørret. Hak mandlerne groft og arbejd dem ind i crumble-massen. Fordel den færdige crumble-masse på frugten og bag i den forvarmede bageovn på midterske skinne. Tjek efter 40 min. bagetid, om æblerne er bløde og crumble-massen er brunet.
Smager fantastisk kombineret med græsk joghurt eller piskefløde!
Tip: Hvis du foretrækker din crumble mere saftig, kan du tilsætte 50 ml æblejuice eller vand til frugten eller stege frugten i panden og derefter bage den i ovnen med crumble-massen henover.
Generelle oplysninger
Ingredienser
Frugtbasis:
æbler (Boskop)
2
frosne blåbær
50 g
citron, ubehandlet
1
Crumble:
havregryn, fintvalsede
75 g
mandler
40 g
smør
30 g
Hermesetas Drys-Let
2 spsk
malet vanilje
1 knsp
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
3692
1846
kcal
879
439
Protein g
22
11
Kulhydrater g
85
42.5
Fedt g
50.5
25.5