Opskrifter

Matcha Is

Hjemmelavet is af grøn te: Denne utroligt lækre klassiker består af blot seks ingredienser - en smule Hermesetas Flydende søder isen let. Hvad er Matcha? Matcha er malet grøn te, der udvindes af Tencha-teblade. Det grønne tepulver kan købes i velassorterede tebutikker, i forretninger med økologiske produkter, helsekostforretninger eller også online. Matcha er dog ikke helt billigt på grund af den tidskrævende fremstilling. Matchapulveret bruges ikke kun i varm eller kold te. Der findes også mange lækre opskrifter på kager, is, smoothies eller salatdressinger med matcha. Den let bitre smag med et strejf af græs passer perfekt både i søde og nærende måltider takket være den intensive aroma. Matcha kvikker godt op og indeholder mere koffein end andre sorter grøn te. Jo mere lysende den grønne farve er, desto mere frisk er teen. Bør ikke opbevares i for lang tid.

Forberedelse:

  1. Hæld vand og Hermesetas i en gryde, og kog det op. Lad det simre et par minutter. Hæld æggeblommerne i en skål og pisk dem igennem indtil de er lyse og luftige. Mens der piskes hældes sukkervandet over æggeblommerne. Fortsæt piskningen indtil massen er lys og luftig.
  2. Hæld mælk, piskefløde, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i gryden og varm det op under omrøring indtil lige før kogepunktet. Fjern vaniljestangen, og hæld så langsomt den varme mælkeblanding over æggemassen under piskning. Hæld hele cremen tilbage i gryden, og varm det langsomt op under omrøring indtil cremen tyknes. Tilsæt en tsk matchapulver og smag til – tilsæt mere om nødvendigt, og rør rundt.
  3. Hæld iscremen i en skål og dæk skålen med plastfolie. Stil skålen på køl indtil iscremen er kold. Hæld iscremen på en ismaskine og kør maskinen indtil isen har softice-konsistens. Hæld isen i forme og frys dem ned i fryseren.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
30 minutter
Kalorier pr. portion:
481
Produkter:
Portioner:
3
Ingredienser
Vand
1 dl
Hermesetas Liquid
30 dråber
Æggeblommer
6
Sødmælk
2.5 dl
Piskefløde
2.5 dl
Vaniljestang
1
Matchapulver
1-2 tsk
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
6060
2020
kcal
1443
481
Protein g
36
12
Kulhydrater g
23.5
8
Fedt g
135.5
45