Opskrift

Mandelkage med æbler

Saftig og lækker: Denne mandel-æblekage vil begejstre din familie og dine venner. Kronen på bagværket er sprøde mandelflager - en kulinarisk fornøjelse for både øjne og mund. Hvis du gerne vil overraske din familie med noget lækkert i hverdagen, så gør det med vores lækre mandel- og æblekage.

Forberedelse:

  1. Forvarm ovnen til 180 ºC (alm. ovn, ikke varmluft). Smør en springform (20 cm) og drys den med mel. Bank det overskydende mel ud.
  2. Skræl æblerne, halver dem og skær kernehuset ud. Skær æblerne i tynde skiver på et par millimeters tykkelse. Hæld æbleskiverne i en skål og giv dem 2 minutter i mikroovnen for at blødgøre dem. Hæld den overskydende væske fra og lad æblerne køle af.
  3. Slå ægget ud i en skål og tilsæt 1 spsk Hermesetas Drys-Let. Pisk det godt igennem i 2 minutter indtil massen er tyk og lys. Tilsæt derefter smeltet smør og vanilje under piskning. Sigt mel, mandelmel, bagepulver, salt og de resterende 20 g Hermesetas Drys-Let i en ny skål.
  4. Tilsæt skiftevis lidt af melblandingen og lidt af mælken til skålen med æggeblandingen mens der piskes ved lav hastighed. Fortsæt indtil al mel og mælk er tilsat. Hæld halvdelen af dejen over i en ny skål og rør de to æggeblommer ud i. Tilsæt så ¾ af æbleskiverne og vend forsigtigt rundt, indtil dejen er godt fordelt over alle æblerne.
  5. Hæld først al dejen uden æblerne i springformen, og fordel derefter den resterende dej (med æbler) ovenpå. Fordel de resterende ¼ æbler på toppen af kagen, og tryk dem let ned i dejen. Drys til sidst med mandelflager.
  6. Sæt springformen på en bagerist nederst i ovnen og bag i 30 minutter. Derefter flyttes risten til midten af ovnen og der bages videre i yderligere 30-35 minutter.
Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
80 minutter
Kalorier pr. portion:
269
Produkter:
Portioner:
8
Ingredienser
Æbler
3
Æg
1
Hermesetas Drys-Let
1 spsk
Smør, smeltet
115 g
Vaniljepulver
1 tsk
Hvedemel
100 g
Mandelmel
75 g
Bagepulver
2 tsk
Salt
1/2 tsk
Hermesetas Drys-Let
20 g
Sødmælk
60 ml
Æggeblommer
2
Mandelflager
40 g
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
9044
1131
kcal
2154
269
Protein g
73
9
Kulhydrater g
133
16.5
Fedt g
145
18