Opskrifter

Kålsalat med rødbede

TILBEREDNING:

Forvarm ovnen til 200 °C.
Skræl rødbederne og skær dem i kvarte. Placér dem på en bageplade med bagepapir og vend dem i 2 spsk olivenolie. Drys med salt og peber. Bag rødbederne i ovnen i 40 minutter. Skyl grønkålen og skær stilkene fra. Skær grønkålen i mindre stykker og hæld det i en skål. Hæld olivenolie og æblevineddike over grønkålen og masser det grundigt ind i kålen. Fortsæt et par minutter indtil kålen bliver mør. Snit rødkålen og hæld det i skålen til grønkålen. Vend det rundt og anret det på et stort fad. Hæld de bagte rødbeder over kålen, drys med gedeost, valnøddekerner og granatæblekerner.

Hæld alle ingredienser til vinaigretten i en lille skål og pisk dem hurtigt sammen. Dryp vinaigretten over salaten umiddelbart inden servering.

Generelle oplysninger
Tilberedningstid:
90 minutter
Kalorier pr. portion:
426
Produkter:
Portioner:
4
Ingredienser
Salat:
Rødbeder
500 g
Olivenolie
2 spsk
Salt
Peber
Grønkål
150 g
Olivenolie
1 spsk
Æblevineddike
1 spsk
Rødkål
100 g
Gedeost
150 g
Valnøddekerner
50 g
Granatæblekerner fra 1/2 granatæble
1/2
Vinaigrette:
Saft fra 1 citron
1
Æblevineddike
1 spsk
Hermesetas Liquid
10 dråber
Olivenolie
4 spsk
Salt
Peber
Næringsværdi
Opskrift:
Portion:
kJ
1704
426
kcal
7160
1790
Protein g
52
13
Kulhydrater g
64
16
Fedt g
136
34