Kålsalat med rødbede
TILBEREDNING:
Forvarm ovnen til 200 °C.
Skræl rødbederne og skær dem i kvarte. Placér dem på en bageplade med bagepapir og vend dem i 2 spsk olivenolie. Drys med salt og peber. Bag rødbederne i ovnen i 40 minutter. Skyl grønkålen og skær stilkene fra. Skær grønkålen i mindre stykker og hæld det i en skål. Hæld olivenolie og æblevineddike over grønkålen og masser det grundigt ind i kålen. Fortsæt et par minutter indtil kålen bliver mør. Snit rødkålen og hæld det i skålen til grønkålen. Vend det rundt og anret det på et stort fad. Hæld de bagte rødbeder over kålen, drys med gedeost, valnøddekerner og granatæblekerner.
Hæld alle ingredienser til vinaigretten i en lille skål og pisk dem hurtigt sammen. Dryp vinaigretten over salaten umiddelbart inden servering.